Ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε στην 9η συνάντηση εμπειρογνωμόνων της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΟΗΕ (UNECE) στη Γενεύη.

Πειραιάς,  07.02.2014


          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


1. Ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε στην 9η συνάντηση εμπειρογνωμόνων της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΟΗΕ (UNECE) στη Γενεύη με εκπρόσωπο τον Προϊστάμενο Εξυπηρέτησης Μετόχων κ. Νεκτάριο Δεμενόπουλο. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη των ευρωασιατικών μεταφορικών διασυνδέσεων και οι εμπορικές σχέσεις Ασίας-Ευρώπης (EATL).
Η ελληνική πλευρά παρουσίασε στην Ολομέλεια τις απόψεις της μιας και ο ΟΛΠ Α.Ε. θεωρείται κομβικό λιμάνι για την ανάπτυξη των ευρωασιατικών σχέσεων. Η Ολομέλεια ανέδειξε τη θετική προοπτική για την επόμενη 10ετία των σχέσεων αυτών και υπογράμμισε την ώθηση συνδυασμένων μεταφορών που παρέχει η συμφωνία ΟΛΠ-ΟΣΕ για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμένος με τα ευρωπαϊκά δίκτυα. Όπως είναι γνωστό ολοκληρώθηκε και ο επιλιμένιος σιδηροδρομικός σταθμός για τη διακίνηση αυτοκίνητων (car-terminal), ο οποίος τον Απρίλιο θα αρχίσει να λειτουργεί με τη συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των εταιριών διακίνησης αυτοκινήτων.


2. Τον ΟΛΠ Α.Ε. επισκέφθηκε ο Δ/νων Σύμβουλος του Λιμένα της Βενετίας Dr. Roberto Perocchio, o όποιος είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε κ. Γιώργο Ανωμερίτη και τον Πρόεδρο της Med Cruise και Γενικό Δ/ντή του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Σταύρο Χατζάκο.
Και οι δύο πλευρές συζήτησαν και συμφώνησαν επί των πολιτικών κρουαζιέρας που θα αναπτύξουν τα επόμενα χρόνια, δεδομένου και του μεγάλου προβλήματος που έχει προκύψει με τις λιμενικές εγκαταστάσεις κρουαζιέρας λόγω μεγέθους των πλοίων στον λιμένα της Βενετίας. Όπως είναι γνωστό τα Ιταλικά λιμάνια ως Port Authorities ανήκουν στο Ιταλικό δημόσιο, ενώ οι δραστηριότητες τους αναπτύσσονται μέσω παραχωρήσεων. Η απόφαση για την απομάκρυνση των μεγάλων πλοίων από τις αποβάθρες της πόλης σε νέες λιμενικές εγκαταστάσεις αποτέλεσε μετά από εισηγήσεις της Περιφέρειας, απόφαση της Ιταλικής Κυβέρνησης.