Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής για τα οικολογικά λιμάνια (ECOPORTS) της ESPO.

Πειραιάς,  28.3.2014
                                                                                     


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής για τα οικολογικά λιμάνια (ECOPORTS) της ESPO με σημαντικές παρεμβάσεις από τους εισηγητές της ESPO, της DG Move, της EMSA και άλλων φορέων της Ε.Ε. Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, στην οποία εξετάσθηκε εξειδικευμένα για πρώτη φορά το θέμα των υπηρεσιών υποδοχής των λυμάτων των πλοίων, παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι από τα λιμάνια της Στοκχόλμης, Μπρέμενχάβεν, Ταλίν, Γκότενμπουργκ, Moerdijk,  Άμστερνταμ, Γένοβας, Vigo, Αμβέρσας, Όσλο, Αμβούργου, Civitavecchia Ρώμης, Χάβρης και Ρουέν, Kristiasand, Claipeda, Ένωση Λιμένων Δανίας, Πιομπίνο, Ένωση Λιμένων Βουλγαρίας, Ρίγας, Aqaba, Κέρκυρας και φυσικά η ΕΛΙΜΕ και ο ΟΛΠ Α.Ε. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων της ναυτιλίας, εταιρειών περιβάλλοντος, πανεπιστημιακοί με ειδικό καλεσμένο τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Αρ. Νανιόπουλο κ.ά.
Επισυνάπτονται οι εισαγωγικές ομιλίες της Γενικής Γραμματέως της ESPO κας Isabelle Ryckbost και του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη.

 

 

 

Συνημμένα αρχεία: