Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Κένυας στον ΟΛΠ

Πειραιάς, 12.04.2017
    
          
                    
               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
 
                  Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Κένυας  στον ΟΛΠ
 
 
Συνάντηση συνεργασίας του Πρέσβη της Κένυας κ. Tom Amolo με τη Διοίκηση του ΟΛΠ, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 12.04.2017 στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. 
Όπως είναι γνωστό, τα  τελευταία χρόνια υπήρξαν επίσημες επισκέψεις στο λιμάνι του Πειραιά Κενυατικών αποστολών σε υψηλό επίπεδο, ενώ ο ΟΛΠ είναι  ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Κενυάτικου Επιμελητηρίου.  
 Η Κένυα με πληθυσμό άνω των 40 εκατ. κατοίκων, έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με τις χώρες της Ε.Ε. και η Μομπάσα είναι το κύριο λιμάνι της χώρας, που εξυπηρετεί και πολλές χώρες της αφρικανικής ενδοχώρας.    
Ο Πειραιάς η πύλη της Βαλκανικής, της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης και η Μομπάσα ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ανατολικής Αφρικής για τις εισαγωγές και εξαγωγές  πρόκειται να συνάψουν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο λιμένων σε θέματα ναυτιλίας και θαλασσίων μεταφορών.
Ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Cpt. Fu δήλωσε ότι η συνεργασία των δυο λιμανιών ανοίγει μια νέα πόρτα για την ανάπτυξη του διαμετακομιστικού εμπορίου και την ενίσχυση των ναυτιλιακών συνδέσεων Ελλάδας- Κένυας.
 
DSC 0251-1
 

O Πρέσβης της Κένυας κ. Tom Amolo με τον Δ/νων Σύμβουλο του ΟΛΠ capt.Fu Chengqiu.