Προσφορά συμβολικού δώρου από τη COSCO SHIPPING προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Πειραιάς, 28.01.2020


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Προσφορά συμβολικού δώρου από τη COSCO SHIPPING προς
το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


Ένα αντίγραφο του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «CSCL Globe», μεταφορικής ικανότητας 19.100 TEU’s ήταν το δώρο της COSCO SHIPPING, προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. στα κεντρικά γραφεία του Υπουργείου.

Το δώρο παρέδωσε στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. YU Zenggang ο οποίος υπογράμμισε την άριστη σχέση που έχει αναπτύξει ο κινεζικός όμιλος με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με την εθνική οικονομία της χώρας, επισημαίνοντας ότι στόχος του κινεζικού ομίλου είναι να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στην χώρα, ώστε σύντομα, εντός των επομένων 4-5 ετών, το λιμάνι του Πειραιά να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης.

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. YU για το δώρο του και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ότι είναι έτοιμη να στηρίξει σημαντικές επενδύσεις όπως αυτή της COSCO SHIPPING που αυξάνουν δυναμικά την υπεραξία της χώρας.
«Έχουμε εγκρίνει ήδη», είπε, «ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο της COSCO SHIPPING ύψους 610 εκατ. Ευρώ και εργαζόμαστε από κοινού για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επέκτασης αυτού του πλάνου. Θέλουμε και εμείς ως κυβέρνηση να δούμε το λιμάνι του Πειραιά να εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά λιμάνια της Ευρώπης και γνωρίζουμε ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται στενή συνεργασία με την διοίκηση του λιμανιού, σκληρή δουλειά, αλλά και συναίνεση ώστε όλοι να κατανοήσουν τα οφέλη μιας τέτοιας θετικής εξέλιξης».

Εξάλλου, ο κ. YU ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη ότι η ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με μεγάλο όμιλο ιατρικών υπηρεσιών για λειτουργία χώρων παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας για τους επιβάτες της κρουαζιέρας, στον επιβατικό σταθμό Α’ (Μιαούλης) ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του κ. Υπουργού να θωρακισθεί υγειονομικά το λιμάνι του Πειραιά.